top of page

Kako izabrati najbolji kupatilski namještaj

Updated: Apr 30, 2022

Kako da znamo da je renoviranju ili opremanju kupatila došao kraj?

Pa tako što ste došli do dijela gdje se postavlja kupatilski namještaj - pod uslovom, narvano, da ste ga već ranije izabrali. Kupatilski namještaj je zaista bitan dio ideje o novom kupatilu. Estetika samog kupatila ogleda se upravo u izboru kupatilskog namještaja tj. njegovog dizajna.

Ponude kupatilskog namještaja sigurno ne manjka ali sva ta raznovrsnost, boje, materijali i dezeni mogu više otežati izbor i na kraju je vrlo teško donijeti bilo kakvu odluku.

Što se tiče cijena, i tu ćete takođe uvidjeti veliki raspon, sve u zavisnosti od onoga šta vam je na umu dok birate namještaj za kupatilo i koje su vaše platne mogućnosti. Mnogi proizvođači žele da vam izađu u susret pa ćete često naići na akcijske popuste i to je baš dobra stvar, zar ne?

Ako ste trenutno u ovoj fazi opremanja kupatila, dobro je znati koji i kakvi sve elementi kupatilskog namještaja postoje. Za vas smo napravili pregled osnovnih kupatilskih elemenata kako bi vam bar malo pomogli pri izboru idealnog komada za vaše kupatilo.




Kupatilski i toaletni ormarići

Ovakvi ormarići služe za odlaganje kozmetike , peškira, hemije i nekih manjih elekrtičnih uređaja koje koristite u kupatilu. Bez kupatilskih ormarića teško je zamisliti opremanje bilo kog kupatila jer su veoma korisni i laki za upotrebu. Konzolni umivaonik sa ormarićem je sjajno rješenje. On ne stoji na podu već je pričvršćen za zid. Prostor ispod ormarića je slobodan a to kupatilu daje moderan i luksuzan izgled. U ponudi su konzolni ormarići sa ladicama, policama, otvorenih polica, pa možete birati prema svojim potrebama i ukusu.



Viseći ormarići sa ogledalom

Izborom ormarića sa ogledalom nećete sigurno pogriješiti. Ako ga postavite iznad umivaonika riješili ste problem odlaganja kozmetike a dobili ste i ogledalo na pravom mjestu. Prostorija takođe dobija dubinu i kupatilo izgleda veće. Ovakve ormariće, možete postaviti bilo gdje u kupatilu.




Vertikale

Vertikale za kupatilo vrlo vješto štede prostor a ujedno su funkcionalne i dizajnerski privlačne. Raznih dimenzija i veličina, mogu biti viseće ili sa nogarama, sa staklom ili otvorenih polica - interesantan su i tražen komad namještaja u kupatilu. Lako su uklopive u bilo koji stil kupatila ili kvadraturu.



Komode

Komode koje su osmišljene upravo za kupatilo, odlične su za odlaganje različitih stvari a uz to mogu dati poseban šarm kupatilu. Možda se dvoumite u pogledu veličine jer komode obično zauzimaju dosta prostora. Ali to u današnje vrijeme i nije problem jer danas komode dolaze u najrazličitijim dimenzijama i lako se uklapaju u bilo koji prostor kupatila.



Police

Police u kupatilu su idealan način da iskoristite prostor i učinite ga funkcionalnim. Ovakav kupatilski namještaj zaista iziskuje minimalna ulaganja a utiče na estetiku kupatila. Police otvorenog tipa najčešće se postavljaju u neka već postojeća udubljenja u zidu kupatila a dobra pozicija je i iznad vrata kupatila. Tu možete odlagati stvari koje se rjeđe koriste. Iskoristite ovaj prostor da osvježite kupatilo nekim zanimljivim detaljem, ukrasom ili zelenilom. Zatvoreni tip polica najviše je u upotrebi iznad samog umivaonika i zamjena je za viseće ormariće.

Kako ste konačno došli do kraja uređenja kupatila sa pažljivo birajte svoj kupatilski namještaj. Pronađite elemente koji vam najviše odgovaraju, po kvalitetu, cijeni i naravno dizajnu. Dajte sebi dovoljno vremena da izmaštate i uredite kupatilo baš onako kako želite. Za sve preporuke i odabir kupatilskog namještaja, tu smo za vas.


55 views0 comments
bottom of page